pierre
Pierre Vermaut
Voorzitter van de Fountain-Groep

40 jaar, en de passie blijft

We zijn bijzonder trots en blij dat we vandaag samen met u veertig jaar partnerschap kunnen vieren. We mogen wel zeggen dat het een zeer boeiende tijd was. Het vak, dat we met veel passie, vertrouwen en enthousiasme beoefenen, evolueert dagelijks. Net als de smaak en de gewoontes van de consumenten, trouwens. En al veertig jaar vinden we dat vak van ons jaar na jaar opnieuw uit. Dat doen we door ons de juiste vragen te stellen. Dat wil zeggen, die vragen die ons de antwoorden geven om alsmaar beter in te spelen op uw verwachtingen, op wat ù wil. We leggen het oor voortdurend bij u te luisteren, want dat is onze beste inspiratiebron. Dertig jaar lang bleven we groeien door in te zetten op een vernieuwend systeem met hulzen dat Fountain bekend en beroemd maakte.

Zo werden we de specialist in dranken voor bedrijven. De laatste tien jaar hebben we onze deskundigheid benut om andere concepten van machines te ontwikkelen, die hetzelfde succes boekten. Deze hebben nu hun plaats naast de traditionele machines met patronen. Ons aanbod was nog nooit zo gediversifieerd en onze benadering van de klant en ons servicedenken was nog nooit zo gericht. Uw trouw moedigt ons aan om op deze weg verder te gaan en tegelijk te blijven werken aan innovatie en aan de ontwikkeling van nieuwe segmenten, zoals de automatische verdeling, die een mooie toekomst wacht.

We maken ons dus in alle gemoedsrust, en verzekerd van uw vertrouwen, op om de nieuwe uitdagingen van de volgende veertig jaar aan te gaan.


jeremy
Jérémy B.
Hoofd logistiek van een distributiecentrum in Rijsel

Met plezier smaken en genoegens afwisselen

“Wij werken hard. Ons beroep is erg fysiek en we moeten voortdurend geconcentreerd bezig blijven. Maar we doen graag wat we doen. Teamspirit en kameraadschap leven erg bij ons. Tijdens de pauzes kunnen we de batterijen opladen. En dan is er natuurlijk koffie… De koffiemachine van Fountain staat dag en nacht voor ons klaar en de koffie wordt erg gesmaakt. Het blijft echter niet alleen bij koffie, soms wordt het een soepje of een warme chocolade.

We zijn dol op het Creamy systeem van onze nieuwe machine die we onlangs aankochten ter vervanging van ons vorige Fountain toestel. De koffie is zeer romig. Het voordeel van de nieuwe patroonmachine is dat ze zo gebruiksvriendelijk is, een gebruiksaanwijzing is niet nodig en ook de schoonmaak gaat snel en eenvoudig. Dat is praktisch voor het uitzendpersoneel dat tijdens het hoogseizoen het team aanvult. We zijn ook erg tevreden over de minimale en hygiënische verpakking, omdat we zo het product niet moeten aanraken.

Onze klantenverantwoordelijke komt geregeld langs om eens te horen wat we nodig hebben. We zijn al vele jaren klant. Ze kent onze consumptiegewoontes heel goed en heeft een goede kijk op onze drankenvoorraad. Ze biedt ons promoties aan, vertelt ons wat nieuw is, laat ons chocolaatjes proeven… En ze maakt van de kans gebruik om altijd even de machine te testen ook al is het onderhoud in ons contract inbegrepen.”


sarah
Sarah C.
Directrice van een centrum voor schoonheidsverzorging in Ukkel

Rust verzekerd

“We hebben ons centrum opgevat als een ontspanningsruimte, een welzijnsruimte. Onze klanten komen naar hier om even uit te blazen en wij leggen ze werkelijk in de watten. We zorgen ervoor dat ze zich thuis voelen. Wij zijn even servicegericht als Fountain, willen altijd met dat ‘extraatje’ voor de dag komen dat het verschil zal maken. Een warme drank van kwaliteit aanbieden, behoort tot die filosofie die onze klanten telkens doen terugkomen. Het is een klein genoegen, dat ten zeerste gewaardeerd wordt!

Het aanbod van Fountain is volledig of Het aanbod van Fountain is erg ruim. We stellen de diversiteit aan dranken op prijs. Het gaat van grand cru Arabica tot zwarte thee, en zo kunnen wij op elk moment van de dag een drankje aanbieden naar ieders smaak. Uiteraard is vooral de espresso een voltreffer. Maar ook het bijhorende kleine koekje is zeker van belang.

Met Fountain kunnen we steunen op een volledig aanbod, waardoor we ons helemaal op ons eigen vak kunnen toeleggen. Fountain doet de leveringen stipt en gratis! We kunnen het ons niet veroorloven om ook maar één dag zonder warme drank te zitten, en daarom is in ons contract preventief onderhoud opgenomen. Dat betekent voor ons rust verzekerd!”


alexandra
Alexandra D.
Commercieel directrice in Antwerpen

Maatwerk is geen luxe

“Ons bedrijf is een zogeheten KMO. Maar we voeren onze knowhow in de hele wereld uit. Wij bieden onze klanten oplossingen op maat aan op het gebied van software voor productiviteitsbeheer. Onze grote troef is onze ervaring… We werken in een niche waar de service doorslaggevend is. Met Fountain vonden we een partner die net als wij zo dicht mogelijk wil aansluiten op de behoeften en wensen van de klant. Maatwerk is geen luxe… Producten en diensten met de persoonlijke toets scoren.

De machines van Fountain bieden een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ze werden gekozen en in de kantoren geplaatst volgens heel specifieke criteria, zodat iedereen tevreden is en kan genieten wanneer het hem best uitkomt. Onze Rapsody machines met koffiebonen en onze waterfonteinen worden geregeld onderhouden door een technicus die alles volledig nakijkt. Ondertussen steeg het aantal consumpties bij ons na een overname en een verhuizing en daarom sloot Fountain de machines rechtstreeks aan op het leidingwaternet, installeerde een munter en een systeem met betaalkaart. Fountain programmeerde het eerste warme drankje van de ochtend gratis gedurende een beperkte tijd, wat laatkomers aanmoedigt om stipt te zijn. Aan het onthaal hebben we een systeem met jetons om dranken aan onze klanten aan te bieden.

We krijgen automatisch onze bestellingen aan. Onze klantenverantwoordelijke neemt altijd vooraf met ons contact op om te weten wat we nog extra nodig hebben aan bekers, koekjes, enz. Zo hebben we nooit een tekort in de voorraad.”


julien
Julien N.
Beheerder van de winkel Planète Rouge van Standard Luik

De koffieruimte is een toemaatje voor onze klanten

“Fountain en Standard Luik, dat is al een lang verhaal. Na een marktstudie kozen we voor Fountain als partner, zowel op basis van de prijs als van de kwaliteit van de beschikbare producten. Fountain bood ons een ruime waaier oplossingen aan om te beantwoorden aan de wensen van al het personeel voor wie machines in de kantine werden geplaatst. En in onze nieuwe boetiek ‘Planète Rouge’ hebben we een koffieruimte ingericht waar onze klanten iets kunnen drinken als ze hun aankopen komen doen. De espresso is erg in trek. Op een dag zei iemand me dat de espresso hem deed denken aan de koffietjes in Italië. Dergelijk compliment is altijd leuk. Mijn voorkeur gaat naar de mokkacino, die ik werkelijk heerlijk vind. De kwaliteit van de Fountain producten die we onze klanten aanbieden, spoort met de kwaliteit van de artikels in onze eigen winkel.”


virginie
Virginie C.
Advocate-vennote in Lyon

Onze klanten zijn kenners

“We werken hier met zes vennoten. Het kantoor zit nu op kruissnelheid. Onze klanten komen vooral uit de bedrijfswereld. Hun tijdschema is erg strak, net als het onze. Ze willen snelle en efficiënte oplossingen. Ze leggen de lat erg hoog op alle niveaus en hebben vooral oog voor de kwaliteit. Ze willen het beste in alles. De manier waarop wij ze ontvangen, is dus van groot belang en moet ons professionalisme uitstralen.

Een lekkere koffie aanbieden, maakt deel uit van de kunst van het onthalen. Het zijn kenners, we moeten ons dus onderscheiden. En gezien onze klanten internationaal zijn, kozen we voor een machine die zowel een ristretto als een espresso of caffè lungo kan schenken. Als onze machine een onderhoudsbeurt ondergaat, merken we het niet eens, want er wordt een machine uitgeleend, volgens ons maandabonnement voor een vaste prijs.

Om tijd te winnen, wilden we een automatische maandelijkse levering van onze bestelling. Maar we kunnen de inhoud echter zeer gemakkelijk veranderen als we dat willen. Fountain is erg reactief. Met Fountain en de illy machines vonden we de beste partner om te voldoen aan de hoge kwaliteitscriteria van onze klanten.”


jeanluc
Jean-Luc C.
Directeur aankopen in Parijs

Eenzelfde oplossing in al onze verkooppunten

“Wij zijn specialisten in optiek. We verwierven een knowhow en deskundigheid die ons in de top van onze sector brachten. Vandaag bedienen we het hele Franse grondgebied, dankzij onze franchises en ons geïntegreerd netwerk. We hebben dat gemeen met Fountain, die ook nationaal werkt en zowel kan instaan voor de installatie van de machine als voor de levering van de producten en het onderhoud op al onze verkooppunten…

Onze financiële structuur vereist een sterke betrokkenheid van onze leveranciers. Met Fountain beslisten we om te gaan voor de volledig automatische Rapsody Pro. Deze machine biedt een grote keuze aan romige dranken. We hebben ook een aantal toebehoren en accessoires gekozen. De all-in formule die Fountain aanbiedt, schikt ons perfect. Ons personeel kan zo op elk moment genieten van een lekkere koffie van hoge kwaliteit, dezelfde in heel ons netwerk.

Omdat onze facturering gecentraliseerd is, ontwikkelde Fountain een interface tussen haar dealers en haar boekhouding, om zo een driemaandelijkse factuur te krijgen van één enkele dienstverlener. We krijgen ook een kopie van de leveringsbons. We maken geregeld de balans op en bekijken dan samen met de verantwoordelijke voor de grote nationale klanten alle vaste elementen in ons raamakkoord, zoals onze consumptie en de diensten.»”


patrick
Patrick A.
Schooldirecteur in Luik

Afstelling op maat

“Het vak van leerkracht schenkt veel voldoening, maar kan ook veel van je vragen. Ook al hoor je vaak dat dit het mooiste beroep ter wereld is. Als schooldirecteur zie ik er op toe dat de leerkrachten, tussen twee lessen in, eventjes kunnen uitblazen in de beste omstandigheden. Een machine met warme dranken, in casu de Symfoni van Fountain, behoort tot die kleine genoegens die helpen om te ontspannen. Wij waarderen het dat die machine ons een romige drank kan bieden terwijl we tegelijk gemakkelijk onze koffiekeuze kunnen veranderen.

Dankzij het hulzensysteem kunnen we ze vlot onderling verwisselen. Dat is praktisch en netjes. Er is geen contact met het product, de verpakking is hermetisch.

Als Fountain het toestel heeft afgesteld dan moet "onze technicus" veranderd worden in "de technicus" anders hebben ze het zelf gedaan.


Contact

Raadpleeg een Fountain-adviseur

De toestellen

Alle beschikbare toestellen

© Fountain Industries Benelux | Sitemap | Disclaimer | Intranet | Fountain Group | Links